Open Telekom 11811.rs Moj Telekom m:ts Telekom
Pratite nas!

Blizu mene

tl_files/images/blizu_mene250.jpg Blizu mene je adresar prilagođen Vama, koji Vam omogućava da u svakom trenutku dobijete tačnu adresu ili informaciju o najbližoj prodavnici, apoteci, bioskopu ili o bilo kojoj drugoj ustanovi, kao i o objektima koji se nalaze u nekom određenom delu grada.

Ovaj servis za sada možete da koristite u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Čačku, Užicu, Kruševcu, Mladenovcu i Kosjeriću.

Pretraživanje slanjem SMS poruke

Pretraživanje može da se započne slanjem SMS poruke sa početnim slovima imena ili sa celim imenom kategorije ili podkategorije koju korisnik želi da pronađe na broj 2241.

Svi objekti su svrstani u 15 osnovnih kategorija i svaka od njih ima svoje podkategorije, prema kojima se i vrši pretraživanje.

U povratnoj poruci ili u najviše dve korisnik dobija rezultat pretrage.

U slučaju da želi još rezultata korisnik treba da pošalje novi SMS na 2241 sa rečju:
sledece.

Slanjem reči:
pomoc 
na isti broj korisnik dobija kratak opis servisa.

Pretraživanje preko WAP portala

Drugi način za pretraživanje je preko Mondo WAP portala Mobilne telefonije Srbije. Linkovi za ovaj servis nalaze se u meniju Info i u meniju Ekstra/Novo.

Na početnoj WAP stranici servisa Blizu mene nalaze se linkovi ka dve moguće vrste pretrage - pretrage u korisnikovoj blizini i pretrage, dostupne samo preko WAP-a, u blizini neke određene adrese koju korisnik unosi pre same pretrage. Pored ova dva linka tu je i Meni pomoć u kome se nalazi kratki opis servisa.

Kada korisnik izabere vrstu pretraživanja, prelazi na sledeću stranu na kojoj treba da izabere jednu od ponuđenih 15 kategorija, nakon čega mu se otvora nova strana na kojoj bira i jednu od podkategorija.

Kao rezultat pretrage korisnik na novoj stranici dobija spisak svih pronađenih objekata, sa njihovim adresama i brojevima telefona. Ispod ovog opisa nalazi se link ka mapi prilagođenoj korisnikovom telefonu na kojoj može da pogleda njihove pozicije.